Türelemmel, de ne tétlenül

2016. április 18., hétfő

A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége 21. alkalommal rendezte meg bibliaiskoláját, ezúttal „Jézus Krisztusnak a tulajdona vagyok” címmel.

Itthonról és a határon túlról is szép számmal látogattak el Berekfürdőre április 7. és 10. között, hogy a Nőszövetségi Bibliaiskola keretein belül tanulmányozzák a II. Helvét Hitvallást. A Bullinger Henrik gondolatai nyomán létrejött hitvallás hátteréről és tartalmáról Fekete Károly, tiszántúli püspök tartott előadást. Ezt a történeti áttekintést Baráth Béla egyetemi docens egészítette ki, aki a II. Helvét Hitvallás magyarországi elfogadásának körülményeit és a nagy hitvallók életrajzát ismertette.

Kustár Zoltán egyetemi tanár a hitvallás mindennapi életre gyakorolt hatásáról, az isteni és emberi megbocsátásról beszélt a hallgatóságnak, melyet Gaál Botond nyugalmazott egyetemi tanár gondolatai követtek a vallás és hittudomány szerepéről.A Tiszántúli Nőszövetség múltjára és megalakulására Szécsi Andrásné, tiszteletbeli titkár beszámolója alapján tekinthettek vissza a résztvevők, Czeglédi Mária, a Nőszövetség elnöke pedig hitvalló őseire emlékezett, amivel mindketten még személyesebbé tették a bibliaiskolát.

A nőszövetségi bibliaiskoláról szóló beszámoló a Tiszántúli Református Egyházkerület oldalán olvasható.

Forrás: ttre.huFigyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.