Születésnapján köszöntötte Merkelt az EKD elnöke

2014. július 17., csütörtök

Nikolaus Schneider, az EKD elnöke szenvedélyes, felelősségteljes és mértéktartó politikusként méltatta a hatvan éves Angela Merkel német kancellárt.

Angela Merkel július 17-én ünnepli hatvanadik születésnapját, ebből az alkalomból a német protestáns egyházvezető személyes üzenetben fejezte ki jókívánságait az EKD tanácsa nevében is.

Balra az EKD elnöke, jobbra az ünnepelt

Levelében azon emberek közé sorolja a kancellár asszonyt, akik hazájában „nap mint nap mások terheit hordozzák, felelősséget vállalva az embereket szolgáló társadalmi rend kialakításában". Az elnök szavai szerint ezért a politikusnőt tisztelet és köszönet illeti, hiszen hosszú évek óta a politikusi hivatás Max Weber által meg fogalmazott három mértékadó jellegzetességének birtokában „szenvedéllyel, felelősségtudattal és jó szemmértékkel" végezte munkáját.

Nikolaus Schneider egyben Angela Merkel egyházi elkötelezettségét is méltatta és külön köszönetet mondott azért a figyelemért, amiben a politikus a protestáns egyházat részesíti. A július 15-én közzétett levél záró soraiban a visszavonulását nemrégiben bejelentő egyházvezető „sok erőt és eltökéltséget" kívánt a kancellár asszonynak az elkövetkező évtized feladataihoz.

Külügyi Iroda

Forrás: www.ekd.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.