Szorosabb együttműködés a budapesti és a debreceni doktoranduszok között

2015. december 03., csütörtök

A Károli Református Egyetem Doktorandusz Önkormányzata (KRE DÖK) és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktorandusz Önkormányzata (DRHE DÖK) november 28-án, a Doktoranduszok Országos Szövetségének III. Mérföldkő konferenciáján, Gödöllőn együttműködési megállapodást kötött. A dokumentumot az önkormányzatok elnökei, Zila Gábor (KRE DÖK) és Peleskey Miklós Péter (DRHE DÖK) írták alá.

A Károli Református Egyetemen és a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen is 2013 óta működik doktorandusz önkormányzat. A két szervezet már korábban is kölcsönösen kezdeményezte a kapcsolatfelvételt, amelynek egy újabb állomása a most megkötött megállapodás. Az együttműködés célja a doktoranduszok közötti baráti és szakmai kapcsolatok kialakítása, erősítése, közös konferenciák létrehozása.

„A kutatás sokszor magányos munka, személy szerint fontosnak tartom, hogy a doktoranduszok – akik közül a jövő professzorai kerülnek majd ki – már a posztgraduális képzés ideje alatt jobban megismerjék egymás munkáját” – emelte ki Peleskey Miklós Péter debreceni elnök. Ehhez szeretnének keretet biztosítani. Ennek részeként évente legalább egyszer egy közös szakmai konferencia szervezését tervezik, ahol a két intézmény doktoranduszai előadják legújabb kutatási eredményeiket. A konferenciákat felváltva szervezné a két önkormányzat. Minden közös találkozó három pillére a szakmai, kulturális és közösségi dimenzió.

„Bízom abban, hogy a most elkezdett munkának lesz folytatása, és sikerül jól működő fórumot biztosítani a kapcsolatok megerősítéséhez, hogy a jövő doktorai túl azon, hogy olvassák egymás munkáit, személyesen ismerjék egymást, jó baráti viszonyban legyenek” –nyilatkozta a debreceni DÖK vezetője. Az együttműködés a közelgő 2017-es év miatt is aktuális, a reformáció félévezredes évfordulójára készülve jelzés értékű az az összefogás, amelyet képvisel a két doktorandusz önkormányzat. „Abban a világban, ahol állandó a versenyszellem, küzdeni kell a jobb álláshelyekért, már az iskolában sokszor vetélytársat látnak egymásban a hallgatók és tanulók, mi munkatársként tekintünk a másikra. Olyan jövőért dolgozunk, amit nem a fogyasztói szemlélet, a profitorientáltság határoz meg, hanem amit a krisztusi szeretet jellemez" – hangsúlyozta Peleskey Miklós Péter.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.