Szeretettározó

2010. október 15., péntek

"Töltsük meg együtt a vörösiszap-tározót adományainkkal 4 nap alatt!" Így szól a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet adománygyűjtő akciójának felhívása.

A Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű jótékonysági programsorozat részeként adománygyűjtő akciót szervez, aminek lényege, hogy a Debreceni Egyetemi Templom előtt 1:500 as méretarányban megépítetik a Kolontári tározó makettjét, amelyet a következő héten adományokkal szeretnének megtölteni.

Az elmúlt hetekben bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa Magyarország elmúlt évtizedeinek legjelentősebb környezeti katasztrófája, amely óriási emberi, anyagi és környezeti károkat okozott. Október 18 és 21 között (hétfőtől csütörtökig) az Egyetemi Templom előtti téren (rossz idő esetén az Debreceni Egyetem Főépületében) egy kiállítással egybekötött adománygyűjtő akciót szerveznek. Megépítik a kolontári tározó arányosan kicsinyített mását, amelyet szeretnének megtölteni adományokkal. Ez a terepasztalszerű elhelyezés alkalmat teremthet az érdeklődőknek, hogy megtekintsék, miként is néz ki egy ilyen tározó, és adományaikkal segíthetnek is a rászorultakon.

Képkiállítást szerveznek a katasztrófáról, hogy mindenki személyesen is élményeket szerezhessen a katasztrófa pusztításáról. Az akció célja, hogy 4 nap alatt megtöltsék a felépített tározót adományokkal, és ezzel egy katasztrofális esemény szimbólumát pozitív üzenettel töltsék meg.

Ehhez kapcsolódik egy képkiállítás, amelyen magát a katasztrófát mutatják be: Facebook - Szeretettározó esemény  www.egyetemigyulekezet.hu

Az akció ideje alatt naponta 9-18 óra között várják az adományokat az Egyetem Főépülete melletti Egyetemi Templom előtt felállított adománygyűjtő kiállításon és standon. Az akció utáni időszakban az Alfa és Omega Kávézóban lesz felállítva a tározó, ahol még hetekig el lehet helyezni az  adományokat.

Az akcióhoz kapcsolódik az Egyetemi templomban működő Alfa és Omega Kávézó felajánlása, amely szerint bevétele 10%-t szintén a katasztrófa
károsultjainak megsegítésére ajánlja fel.

Az Akció a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű jótékonysági programsorozat része. www.72ora.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.