Száz éves a Protestáns Sajtószolgálat, az epd.de

2010. február 07., vasárnapaltProfesszionális és nagy teljesítményű hírszolgálat az epd.de – méltatta a protestáns hírügynökséget Angela Merkel német kancellár.

A Német Protestáns Sajtószolgálatnak kifejezetten őrállói szerepe van a médiavilágban, s ezt professzionális és nagy teljesítményű munkájával éri el az epd.de – jelentette ki a szövetségi kancellár asszony Berlinben, a hírügynökség százéves fennállásának ünnepén. Az egyház, a politika és a médiavilág területéről az ünnepségen megjelent mintegy 300 vendég előtt szólt Angela Merkel. Az újabb, immáron második évszázadra vonatkozóan a kancellár asszony azt kívánta, legyen az epd az alaposságáról és gyorsaságáról méltán híres sajtóügynökség, ahol sokat adnak az összefüggések és a háttér megjelenítésére. Margot Käßmann, az EKD elnök-püspöke szerint az epd a kis emberek és a kis események megjelenítésével igen nagy szolgálatot tesz a teljesebb körű tájékoztatás érdekében. – Az epd-t eredetileg 1910. február 03-án alapították Wittenbergben ezen a néven: „Protestáns Sajtószövetség Németországért”. A császári idők sajtószolgálatától nagy utat tett meg az epd a mai modern internetes médiaszolgálatig. Az epd-t naponta a különféle médiumok révén mintegy 37 millió ember használja, olvassa híreit. Az egyházi hírszolgálatnak 80 állandó munkatársa van 30 német városban. A főszerkesztőség Frankfurt am Mainban van. Nyolc tartományban jelenik meg regionális változata. (epd.de – 2010-02-07 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.