Schneider prézesz is felszólalt a davosi Világgazdasági Nyílt Fórumon

2010. február 01., hétfő

alt Az embernek kell a gazdaság középpontjában állnia – hangsúlyozta a Rajnai Protestáns Egyház vezetője a svájci üdülőhelyen megrendezett 8. Világgazdasági Fórumon.

„A pénz nem érték önmagában, értékek elsősorban az emberi munka révén keletkeznek” – mondta rajnai testvéregyházunk vezetője a davosi Világgazdasági Fórumon tartott felszólalásában. A világfórummal párhuzamosan Open Forum, nyílt fórum címen futottak az egyházi megnyilatkozások. Kritikus felszólalásában Nikolaus Schneider prézesz elmondta: „Sokan szenvednek a válság következményei miatt, kiváltképpen a harmadik világban. De erről ők tehetnek a legkevésbé.” A jövőben szerinte meg kell akadályozni, hogy a pénzpiac leváljon a reális gazdaságról. – A múlt hét végén, január 28–30. között Davosban tartott világgazdasági fórumról csak kevesen tudják, hogy nyolc éve a Svájci Protestáns Egyházak Szövetsége volt az egyik elindítója az évenként ülésező tanácskozásnak. (reformiert-info.de – 2010-02-01 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.