Schneider EKD elnök levélben gratulál az új német szövetségi elnöknek

2010. július 01., csütörtök

altNikolaus Schneider református prézesz, a Németországi Protestáns Egyház elnöke levélben gratulált Németország új szövetségi elnökének, Christian Wulffnak.

Az egyházunkban is jól ismert és tiszteletben álló Schneider prézesz levelében rámutat: „Nyugtalan időszakban veszi át új hivatalát. Nagy az emberekben a vágy a folyamatosságra, az iránymutatásra és az igazságosságra.” Wulff Schneider szerint politikai tapasztalatával és diplomáciai érzékével meggyőzte az embereket arról, hogy megfelelő módon fogja ellátni magas hivatalát. „Nagyon nagyok az elvárások és remények, melyek az Ön megválasztását kísérik. Fáradozásaiban, amit a közjóért tesz, kísérje Önt Isten Igéje, mindenekelőtt akkor, amikor az Ön előtt álló feladatok meghaladni látszanak erejét” – írta az új német szövetségi elnöknek Nikolaus Schneider EKD-elnök június 30-án, a csaknem kilenc órás választási tortúra után kelt levelében. – Az egyik legnépszerűbb konzervatív politikusnak tartják hazájában Christian Wulffot, akiről mostanáig úgy vélekedtek, hogy a kancellári tisztségben Angela Merkel utóda lehet. Az 51 éves politikus lesz minden idők legfiatalabb német államfője. 2003-ban már Alsó-Szászország tartomány miniszterelnöke lett, és a szabad demokratákkal alkotott koalíciós kormányt. Tartományi miniszterelnökként sikerrel tevékenykedett. Kitűnt pragmatizmusával, nyitottságával, a tolerancia iránti elkötelezettségével, amit bizonyít: a közelmúltban kisebb fajta szenzációt keltett azzal a döntésével, hogy Alsó-Szászország integrációs miniszterének egy török származású politikus hölgyet kért fel. Minderre még nem volt példa az ország háború utáni történetében. Mindezzel párhuzamosan pártjában, a Kereszténydemokrata Unióban is az egyik legbefolyásosabb politikusnak számított, halk szavú volt, de véleményére mindig odafigyeltek. Ez is indokolta, hogy a CDU-ban a pártelnök-kancellár egyik helyettese lett. (reformiert-info.de – 2010-07-01 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.