Programajánló a nyárra

2017. június 16., péntek

Kezdődik a nyári szünidő, összegyűjtöttük a református középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló nyári programokat. A különböző ifjúsági szervezetek idei táborai, találkozói szintén a reformáció jegyében zajlanak.

Június 24. – Lendület (Tiszapéterfalva)

Tizenharmadik alkalommal rendezi meg Lendület nevű ifjúsági találkozóját a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet. Június 24-én koncertekkel, szemináriumokkal, kézműves- és sport programokkal várják az érdeklődőket a kárpátaljai Tiszapéterfalvára. A téma: Út az áldáshoz.

Részletek: krisz.org

Július 5–8. LÉLEKzetvétel (Dömös)

A vizsgaidőszak után végre megpihenni, a mindennapok rohanásából kicsit kilépni vágyó fiataloknak segít ez a program „valahol úgy igazán jelen lenni”. A felvidéki Fiatal Reformátusok Szövetségének dunamenti tagozata idén Dömösön szervez találkozót LÉLEKZETvétel címmel. A cél: együtt lenni, barátkozni, sportolni, játszani, pihenni, megnyugodni, elcsendesedni, elmélkedni, dicsőíteni Istent zenével, imádsággal, az egymás iránt tanúsított szeretettel.

Jelentkezési határidő: június 26., éjfél

Részletek: firesz.sk

Július 6–9. – Kárpát-medencei Református Középiskolák Találkozója (Nagykőrös)

Azokat a diákokat és tanárokat várják a szervezők, akik a Kárpát-medence valamelyik református középiskolájában tanulnak vagy tanítanak. A program szervezésében a Soli Deo Gloria Diákmozgalom is részt vesz.

Július 7-9. Refordulás (Balatonlelle)

A Tiszántúli Református Egyházkerület ifjúsági missziós munkatársai július második hétvégéjén Balatonlellére várják a fiatalokat idei nyári táborukba.

tirekifi.hu

Július 10-15., augusztus 7-11. Nyelvi tábor középiskolásoknak (Balatonfenyves, Kisbajom)

A Szentírás Szövetség évről évre megszervezi nyelvi táborait. Céljuk a középiskolás korosztály nyelvi készségeinek fejlesztése és megismertetése Isten Igéjével és a keresztyén élettel. A két táborba a 13-18 éves korosztályt várják.

Részletek: szentirasszovetseg.net

Július 15–21. Ökumenikus zarándoklat (Ménfőcsanak – Pápa)

A pápai református gyülekezet társszervezésében megvalósuló öt napon át tartó zarándoklat ökumenikus nyitottsággal és egymás elfogadásának lelkületével a reformáció lelki-szellemi örökségéhez kötődik. A zarándoklat lelki-teológiai tartalmát a reformáció felismerései adják: a Szentírás, a hit, a kegyelem és mindenekfölött Krisztus személye azok a fő témák, amelyek egység-keresésünk útján eligazítanak bennünket.

Részletek, jelentkezés

Július 25-29. Csillagpont (Debrecen)

Idén is megnyitja kapuit a legnagyobb református ifjúsági találkozó, július 25. és 29. között Debrecenbe várják a 14 és 35 év közötti fiatalokat. A többszáz programmal és harminc koncerttel megvalósuló találkozó lelki témája idén a reformációhoz kötődik, a résztvevők azon gondolkodnak majd közösen, milyen változást hozott Jézus, nekünk mi a viszonyulásunk az Élet Urához és mi hogyan tudunk változni és változtatni: aktív szereplőjévé válni a saját életünknek és annak a családi, baráti, munkahelyi közösségnek, amiben élünk.

Részletek: csillag.reformatus.hu

Augusztus 7-13. - ReStart (Balatonszárszó)

A Református Fiatalok Szövetsége minden évben Balatonszárszón rendezi meg a nyári táborát 14-29 éves fiatalok számára. A reformáció emlékévének jegyében idén a megújulás lesz közös áhítatok, főelőadás, a csoportbeszélgetések, a műhelyek és a dicsőítés fókuszában. A hét alapvető célja, hogy lelki felöltődést nyújtson a fiataloknak, illetve segítsen őket szolgálatra buzdítani és integrálódni a helyi gyülekezetek életébe.

Jelentkezési határidő: június 30.

refisz.hu

Augusztus 13-19. IKE ifjúsági angoltábor (Algyógy)

Az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetség is fontosnak tartja, hogy a fiatalok idegen nyelveket tanuljanak, emellett kikapcsolódjanak és közösségben legyenek. Algyógyra a 15 és 20 év közötti korosztályt várják.

Részletek: www.ike.ro

Augusztus 21-29. IKE Gitártábor (Algyógy)

Az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének másik nyári tábora. Az egyhetes táborban a különböző szintű gitártudással rendelkező fiatalok mindegyike megtalálhatja a helyét, hiszen a kezdő csoporttól kezdve a haladó, alkotó csoportig több tanár biztosít gitároktatást. A tanulás mellett sok játék, bibliaórák, közös zenélések várják a gitározni vágyó résztvevőket.

www.ike.ro

Augusztus 23-27. – Grund (Felsőtárkány)

A Magyar Evangéliumi Keresztyén Ifjúsági Szövetség elsősorban olyan egyetemistákat vár nyárzáró hitvédelmi konferenciájára, akik érdeklődnek az egyetemi misszió iránt. A Grund idei témája a kereszt botránya.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.