Pedagógus továbbképzés

2013. augusztus 15., csütörtök

A DRHE Felnőttképzési Központja (korábban a Kölcsey-főiskola Felnőttképzési Intézete) évtizede vesz részt Hajdú-Bihar megye, az Észak-Magyarország, az Észak-Alföld és a Dél-Alföld régió pedagógusainak továbbképzésében.

Több száz óvodapedagógus, általános iskolai tanító, tanár és középiskolai tanár szerzett oklevelet a legnépszerűbb Pedagógus szakvizsga, Drámapedagógia, Múzeumpedagógia és Fejlesztőpedagógus szakokon. Az oktatás színvonalát az egyetem nagy szakmai gyakorlattal és regionális valamint országos elismertséggel rendelkező oktatói mellett az adott téma meghívott külső szakértői biztosítják. A szervezési feladatokat gyakorlott, segítőkész oktatás-szervezők látják el.

A Felnőttképzési Központ a pedagógusok továbbképzésére a kettő, illetve négy féléves oklevelet adó képzéseken túl akkreditált 30 és 60 órás tanfolyamokat is szervez a pedagógiai grafológia, a mozgásterápia és a tehetséggondozás területén, amelyeket igény szerint intézménybe kihelyezett formában is megszerveznek az ország bármely területén.

A Központ újraindítja nemcsak pedagógusok számára a két féléves rendezvényszervező szakot is, amelyet elsősorban azoknak ajánlanak, akik mozgalmas hivatásra vágynak, igazi feladatnak tekintik a számtalan egyeztetést, tárgyalást, helyszínbejárást, amit egy sikeres rendezvény megszervezése és lebonyolítása igényel.

Új képzésként hirdetik a biblioterápia szakirányt. Az eddig még kevéssé ismert képzésben a résztvevők olyan irodalomtudományi, esztétikai pszichológiai és művészetterápiás alapismeretekre tehetnek szert, amelyek a könyvkiadói, szerkesztői munkában, humánerőforrás fejlesztésben, egészségügyi, egyházi intézményekben, a mindennapos iskolai munkában alkalmazhatók.

A 2013/14. tanév első félévében induló képzéseire a Központ új helyén – történelmi falak között, ahol nagyjaink is tanultak –: a Református Kollégium épületében (Kálvin tér 16.), augusztus 29-ig várja a jelentkezőket.

Forrás: licium.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.