Online bibliaismereti verseny tizedszer

2019. szeptember 27., péntek

A bibliai szövetségekre épül a Magyar Bibliatársulat Alapítvány legújabb online bibliaismereti versenye, amelybe középiskolások, valamint főiskolások, egyetemisták és más fiatal(os) felnőttek is bekapcsolódhatnak. A játék öt héten keresztül tart majd, és végigkíséri a résztvevőket a Biblia nagy, összefüggő történetén a teremtéstől az újjáteremtésig.

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolás, egyetemista és más fiatal(os) felnőtt jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon elérhető űrlap kitöltésével. A jelentkezők a regisztrációnál két szint közül választhatnak. Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várják. A jelentkezés határideje 2019. október 13., vasárnap éjfél.

A játék menete

A verseny öt héten keresztül tart, és az első feladványokat 2019. október 14-én, hétfőn teszik közzé. Minden héten 5-6 egymásra épülő feladványt kell majd megoldani: az első feladvány megoldása vezet el a második feladványhoz, annak megoldása a harmadikhoz, és így tovább. A közép- és a haladó szintre jelentkezők számára a feladatsorok természetesen különböznek, de a gyakorlati tennivalók ugyanazok lesznek.

Minden hét elején egy-egy feladványt tesznek közzé a bibliatarsulat.hu/jatek oldalon. Ennek megfejtését mindig ékezetek nélkül és kisbetűvel kell majd beírni a böngésző címsorába a játék címe után, például bibliatarsulat.hu/jatek/kozepszint/elsomegoldas. Az így létrejövő új link beírásával lehet eljutni arra az oldalra, ahol a következő feladvány lesz. Ennek megoldását ismét a böngésző címsorába írva (például bibliatarsulat.hu/jatek/kozepszint/masodikmegoldas) érhető el az azt követő feladvány, és így tovább. Minden héten az utolsó választ egy megadott szószalagba kell beírni. Az újabb kérdéseket hétfőnként teszik közzé, a korábbi feladványok hétfőtől már nem lesznek elérhetők. A játékmenet részletes bemutatója megtekinthető a következő oldalon: bibliatarsulat.hu/jatek/bemutato.

Győztesek, nyeremények

A játék végső megfejtéséhez szükséges információkat az utolsó héten küldik majd el, és a résztvevőknek mindössze egy szót kell beküldeniük az info@bibliatarsulat.hu címre 2019. november 17-én, vasárnap éjfélig. A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat és koncertjegyeket sorsolnak ki. A díjakat a budapesti Bibliamúzeumban adják majd át.

A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. A szervezők úgy vélik, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Forrás: bibliatarsulat.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.