Olimpikonok sétánya

2012. október 14., vasárnap

A hazánkban ötödik alkalommal megrendezett önkéntes akció, a 72 óra kompromisszum nélkül keretében egy 72 perces feladatra hívta Hirling Zsolt fővédnök olimpikon társait. Rajta kívül Verrasztó Evelyn és Mutina Ágnes úszók, Hidvégi Vid tornász, Csonka Zsófia sportlövő, Tóth Krisztina asztaliteniszező és Farkas Györgyi hétpróbázó vett részt az eseményen.

Az országos programhoz, mintegy nyolcezer önkénteshez csatlakozó sportolók a budapesti Erzsébet téren azokat a padokat díszítették, amelyeket az esemény csütörtöki megnyitóján önkéntesek festettek le. A tér közepén lévő padsort innentől nyugodtan lehet olimpikonok sétányának is nevezni, hiszen az ötkarika elhelyezése mellett mindannyian odafestettek egy saját sportágukat ábrázoló szimbólumot is.

A 72 óra fővédnöke, a világ- és Európa-bajnok Hirling Zsolt – aki tavaly az élsporttól átmenetileg visszavonulva egy kenyai árvaházban önkénteskedett – elégedettséggel nyugtázta az általa megálmodott 72 perces akciót. Mutina Ágnes Verrasztó Evelynnel párban virágokkal és növényi motívumokkal díszítették a padokat. A Németországba utazása előtt beugró Tóth Krisztina, valamint Hidvégi Vid a buszmegállók felőli padoknak is nekiveselkedett, ahol még a graffitiket is le kellett csiszolni. „Krisztának könnyebb dolga van, mivel balkezes" – jegyzete meg két ecsetvonás között Vid, s hasonló módon zrikálták egymást a későbbiekben is.

Nézd meg a remek hangulatú eseményről készült videót!

 

Olimpikonok a 72 órán from ifigodollo.hu - TVShoeShine on Vimeo.

Az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány programja keretében országszerte ifjak csoportjai 72 órán, azaz három napon keresztül folytatnak szociális, karitatív, ökológiai vagy fejlesztő, építő tevékenységeket, köztük sok református is fiatal is.

ÖKI, fotó: Skublics Gergely

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.