Örömöt vinni egy örömtelen világba

2011. október 03., hétfő

A rendkívüli Zsinat kétnapos ülésének végén Csomós József Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökét kérdezte a tirek.hu arról, hogyan látta a rendhagyó tanácskozást és hogyan értékeli az ott felmerült témákat, ötleteket.

Csomós József a rengeteg felvetődött témát, kérdést, élénk párbeszédet, az egymásnak ütköző vélemények sokaságát pozitívnak ítélte meg. Mint mondta, más hangulatú volt ez az ülés, mint a 2-3 napos Zsinat rendes ülései. Sokkal könnyebben felszínre jöttek olyan gondolatok, amik a rendes ülésen nem. És lesz folytatása is, mert a bizottsági munkákba és a következő döntéshozatalokba ezek a vélemények be fognak épülni, fejtette ki véleményét.

A Tiszáninneni püspök arról is beszélt az interjúban, mi a véleménye Bölcskei Gusztáv püspök, az MRE Zsinatának elnöke által a rendkívüli ülésen bemutatott prezentációjáról, amiben bizony vannak ijesztőnek nevezhető adatok. Ha az ebben látott tendencia nem változik, akkor számos reformátust veszíthet egyházunk. Csomós József püspök számára, a statisztika üzenetének végkicsengése pozitív, nem ijesztő, sőt, inkább felvillanyozó, mert ahogy fogalmazott, a munka nem reménytelen, érdemes még tisztábban, pontosabban dolgozni, azért, hogy az örömtelen világba örömöt tudjunk vinni.

A teljes interjú elolvasható: www.tirek.hu portálon.

Fotó: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.