Nyilas Misi pakkot kapott-tavaly 5000 gyereknek tette szebbé a karácsonyát a szeretetszolágálat az adakozók segítségével

2009. november 25., szerda

Tavaly több mint 5000 gyermeknek tette szebbé a karácsonyát a református szeretetszolgálat az adakozók segítségével. Több mint 500 gyülekezet és iskola, valamint 3000 adakozó jutatott el ajándékokkal teli cipősdobozokat rászoruló gyermekeknek. Már negyedik éve gyűjt a rászoruló gyerekeknek csomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. "Idén nemcsak a tárgyi adomány fontos" - mondta Fodor Gusztáv a Magyar Református Szeretetszolgálat főkoordinátora, "azt szeretnénk elérni, hogy minden adakozó egy levelet is küldjön a gyermekeknek, hogy arra válaszolhassanak és egy személyes kapcsolat alakuljon ki az ajándékozó és az ajándékozott között" - fogalmazott a lelkész. A református szeretetszolgálat vezetője elmondta azt is, hogy a gyülekezeteket arra kérték, az összegyűjtött cipősdobozok felét helyileg osszák szét rászoruló gyerekeknek, ezzel a gyülekezetek szociális érzékenységét és felelősségét szeretnék erősíteni. A Nyilas Misi cipődoboz akcióról a www.jobbadni.hu oldalon olvashatnak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.