Nyerjen betekintést a debreceni teológiai tudományművelés szellemi műhelyébe

2010. március 22., hétfő

altMegjelent a Studia Theologica Debrecinensis, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem teológiai szakfolyóiratának legújabb száma (2/2009). A folyóirat az egyetem tanárainak, doktorainak, díszdoktorainak és doktoranduszainak publikációit adja közre, de helyet biztosít idegen nyelvű tanulmányoknak is.

A kiadvány betekintést nyújt a debreceni teológiai tudományművelés szellemi műhelyébe nemzetközi viszonylatban is, ugyanakkor tovább kívánja vinni a debreceni tudományszervezés nagy múltú örökségét. A folyóirat félévenként jelenik meg, a megrendeléssel kapcsolatban a Rektori Hivatalban lehet érdeklődni: rektori@drhe.hu; Tel: 52/516-820.
Az aktuális szám tartalmából: Exegetikai és nyelvtörténeti megfontolások az 1Móz 29,17 helyes fordításához, Metaforikus beszéd Pál eszkatológiájában, Biblia és szertartásbírálat Nagyari József prédikációiban, Etika és globalizáció, Kálvin társadalmi etikája, Czeglédy Sándor emlékkonferencia előadásai, recenziók stb.
Részletes információk: www.drhe.ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.