Minden ezredik beteg meghal az újinfluenzában -a Bethesda kórház főigazgatója ajánlja az oltást

2009. november 13., péntek

Mint vallásos ember és mint gyermekgyógyász is ajánlja a H1N1 vírus elleni védőoltás beadatását a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója. Velkey György szerint muszáj komolyan venni a vírust.

 

 

Ezt alátámasztják az egészségügyi világszervezet,a WHO adatai is. Eddig milliónyian betegedtek meg a vírustól világszerte. Velkey György szerint a H1N1 enyhébb tünetekkel jár, mint a „szokásos influenza” de főként a fiataloknál és a középkorúaknál súlyos szövődményeket okozhat. Minden századik újinfluenzás beteg kórházba kerül, közülük minden kétszázötvenedik intenzív ellátásra szorul és minden ezredik H1N1 vírussal fertőzött beteg meghal. Velkey György igazgató ugyanakkor megjegyezte, hogy a mai magyar közállapotok teszik az új influenza kérdését „súlyossá és ilyen bonyolulttá”, egyébként ez egy jóval egyszerűbb és szakmai kérdés maradhatott volna.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.