Megújul a kisvárdai református óvoda és iskola

2017. június 20., kedd

Lerakták a református oktatási intézmény új épületszárnyának alapkövét június 18-án.

A Kisvárdai Református Egyházközség a fenntartásába tartozó Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felújítására és bővítésére nyújtott be pályázatot az EFOP-4.1.1-15 számú, „Egyes egyházi oktatási infrastrukturális fejlesztések Iskolafejlesztés a Minőségi Oktatás Feltételeinek Megteremtése Érdekében" című felhívásra. Az Európai Unió és Magyar Állam támogatásával megvalósuló beruházás 920 millió forint értékben támogatja az oktatási intézmények korszerűsitését. A projekt várhatóan 2018 szeptemberéig tart.

A fejlesztés célja az oktatásról és nevelésről szóló jogszabályokban előírt infrastrukturális feltételek megteremtése, felkészülés a tanulói létszám várható növekedésre, a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtése. A felújítás része a matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák magasabb fokú elsajátítását biztosító infrastrukturális feltételek kialakítása. Szeretnének megfelelő feltételeket biztosítani a kompetencia- és közösségfejlesztéssel kapcsolatos tanórákon kívüli pedagógiai és nevelési feladatok ellátásához. Az egyenlő esélyű hozzáférés érdekében akadálymentesítik a jelenlegi oktatási infrastruktúra. A költséghatékonyság növelése érdekében felújítják és átalakítják az elavult energetikai tulajdonságokkal, hiányos infrastruktúrával rendelkező meglévő épületet, valamint új épületszárnyat alakítanak ki.

A beruházás alapkövét június 18-án tette le Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.