Meghalt Varga Sándor (1924–2010)

2011. január 06., csütörtök

altSzemélyében az Angliai Magyar Református Egyház egykori lelkipásztorát (1951–1989) és a Nyugat-európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat (NyEMRLSz) 1957 óta lelkészi elnökét, majd 1992 óta tiszteletbeli elnökét tisztelte.

Személyében az Angliai Magyar Református Egyház egykori lelkipásztorát (19511989) és a Nyugat-európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat (NyEMRLSz) 1957 óta lelkészi elnökét, majd 1992 óta tiszteletbeli elnökét tisztelte.

"Varga Sándor személyéhez és az Angliai Magyar Református Egyházhoz fűződik a Nyugat-európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat megszervezése és működése. A II. világháborút követő világégés káoszában a nyugat-európai magyar reformátusok történelmi hőskorát Nagy Sándorral, a szolgálatunkat szervező lelkipásztorral együtt írta. A szolgálat lelkészi elnökeként a munka oroszlánrészét végezte kezdettől fogva. Ma is pontosan azokat az elképzeléseket igyekszünk megvalósítani, amelyeket ő határozott meg és hirdetett nagy önfeláldozással" – fogalmaz Békássy N. Albert, a NyEMRLSz világi elnöke. "Élete utolsó pillanatáig Krisztusért, Anyaszentegyházáért és a magyarságért való küldetés töltötte be lelkét és adott hitet e nemes harc megharcolására" – olvasható az elnöki közleményben.

Hálaadó megemlékező istentiszteletet tartanak január 14-én 15 órakor az angliai magyar reformátusok londoni egyházi központjában. Temetése özvegye és családja körében Stuttgartban lesz későbbi időpontban.

forrás: parokia.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.