Ülésezett a Református Cigánymissziós Tanács

2012. március 27., kedd

A március 27-én, a Zsinati Székházban megrendezett ülésen a tagok megvitatták a 2010-ben létrehozott tanács működését, az elmúlt másfél év egyházkerületi és országos eseményeit, a cigányügy fejleményeit.

A tanácskozás egyik kiemelt témája volt a cigányok között tevékenykedő szakemberek és a gyülekezeti lelkészek együttműködésének fejlesztése. Továbbra is szükséges azoknak a projekteknek, programoknak a megtartása-megtalálása, melyek a lelkigondozáson túl a cigányságot sújtó egyéb problémákra is megoldást találnak, így például a munkahelyteremtés, az egészségmegőrzés területein.

Többek között e problémák megoldásának megtárgyalására vállalkozik majd az április 23-án esedékes cigánymissziós konferencia, melynek előkészítése szintén szóba került.

A tagok Uhrin Anikó igazgatónő segítségével megvitatták a tavaly szeptemberben indult debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium (WISZ) eddigi tevékenységét. A WISZ létrehozásáról a tavaly májusi Zsinat döntött. A tanácskozáson többek között újabb tanoda alapításának lehetőségéről is szó esett.

A Református Cigánymissziós Tanács még a májusi Zsinat előtt újabb ülést tervez.

reformatus.hu

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.