Lelkészszentelés Debrecenben

2011. november 08., kedd

A debreceni teológia tizenkét végzős hallgatóját szentelik lelkésszé a Tiszántúli Református Egyházkerületben. Az ünnepi istentisztelet november 11-én, pénteken 10 órakor kezdődik a Debreceni Református Nagytemplomban, az alkalmon Bölcskei Gusztáv püspök hirdet igét.

Az idei az első esztendő, amikor a lelkipásztorok egy új rendszer szerint vizsgáztak. A végzősök egy úgynevezett egységes lelkészképesítő vizsgán vettek részt, azaz a négy magyarországi teológián tanuló hallgatók – többek között - egyházi vezetőkből és teológiai tanárokból álló bizottság előtt adtak számot tudásukról. Szeptemberben harminchárman vizsgáztak az Egységesített Lelkésztovábbképző Bizottság előtt Budapesten, a Magyarországi Református Egyház Zsinatán.

A tiszántúli felszentelendő lelkészek: Andrássy Gergely, Bogya-Kis Áron, Csomós János, Drabik Rózsa, Forró Éva, Gáll Károly, Gergely Tamás, Marosvölgyi Péter, Pusztai Judit, Szabó Richárd, Szvoren-Zabolai Enikő Orsolya, Váradiné Vajas Katalin.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.