Ökumenikus főtitkári találkozó

2012. július 18., szerda

Dr. Elisabeth Dieckmann, a Német Egyházak Tanácsának főtitkára látogatást tett a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa főtitkáránál, dr. Fischl Vilmosnál 2012. július 16-án és 17-én, Budapesten.

A találkozás célja a két szervezet közötti kapcsolatok erősítése volt. A megbeszélésen a két főtitkár tanácsaik éves programjait ismertették meg egymással. Vannak olyan programok, rendezvények, melyeket mindkét tanács szervez, ilyenek a Teremtés Napja/Teremtés Hete, az Ökumenikus Imahét, valamint Németországban és hazánkban is egyaránt jellemző a nagy és kis egyházak együttműködése.

A főtitkárok egyetértettek abban, hogy jó ötlet lenne, ha a jövőben szorosabban együttműködne a két testület. Emellett hangsúlyozták az európai főtitkárok éves találkozójának fontosságát .

A német főtitkár örömmel engedett a meghívásnak, és köszönetét fejezte ki a magyar vendégszeretetért. Reméli, hogy lehetősége lesz rá, hogy viszonozza a meghívást.

Forrás: MEÖT

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.