Köszönet a helytállásért!

2020. március 24., kedd

Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnökének levele a Magyarországi Református Egyház lelkipásztoraihoz.

„Éppen ezért teljes igyekezettel törekedjetek arra, hogy hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet." (2Péter 1,5-7)

Kedves Lelkipásztor Testvéreim!

Köszönöm a helytállásotokat a koronavírus járvány nehéz napjaiban. Hálás vagyok a jó igyekezetért, hogy számos gyülekezetben az online térben megoldottátok az istentisztelet-közvetítést, a bibliaórát, az imaközösséget és más alkalmakat. Köszönöm, hogy az internet segítségével is bátorítjátok a gyülekezeti tagokat, és minden, az Isten buzdítására vágyó testvérünket. Tudnotok kell, hogy érettetek is sokan könyörögnek, hogy Isten oltalma őrizzen ebben a rendkívüli szolgálatban. Kérem, hogy akinek nem áll a rendelkezésére megfelelő technikai eszköz online igehirdetésre, jelezze a gyülekezetének, hogy a reformatus.hu oldalon összegyűjtve több száz gyülekezeti közvetítést tartalmazó linkgyűjteményt talál. Senki nem marad Isten igéjének hirdetése nélkül, az interneten keresztül vasárnaponként bárki bekapcsolódhat valamelyik istentiszteleti közvetítésbe akár a hivatalos honlapunkon, akár a gyülekezetek Facebook-oldalain. 

Kérlek, ajánljátok a gyülekezet figyelmébe, hogy honlapunkon hétfőn, szerdán és pénteken frissen forgatott videós áhítatot találnak. Keddenként reggel fél nyolc után a Duna Televízió is műsorára tűzi az áhítatainkat.

Hálásan köszönöm, hogy felvettétek a kapcsolatot az önkormányzatokkal és a segítő szervezetekkel. Köszönjük, hogy segítő kezet adtok a magányos, kiszolgáltatott embereknek, időseknek. Köszönöm a szüntelenül elhangzó imádságaitokat. Köszönöm, hogy ezután is odaálltok minden nap a gondviselő Isten elé, kéritek kegyelmét a betegekre, gyógyítókra, döntéshozókra ezekben a nehéz időkben, amelyről nem tudjuk, hogy meddig tart. Hálát adok az én Istenemnek mindenkor, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban.

Testvéri szeretettel:

Budapest, 2020. március 24.

Dr. Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.