Kereszt-rejtvény

2018. március 06., kedd

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat és egyetemistákat is várnak. Ez alkalommal a játék öt héten keresztül tart majd, középpontjában pedig a feltámadás utáni időszak, illetve a Szentlélek lesz.

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolás vagy egyetemista jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon található űrlap kitöltésével. A jelentkezők a regisztrációnál két szint közül választhatnak majd (1. középiskolások, 2. főiskolások, egyetemisták). Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várják. A jelentkezés határideje 2018. március 25. (vasárnap) éjfél.

A játék öt héten keresztül tart, és az első kérdéseket 2018. április 3-án teszik közzé a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon.

Minden héten öt egymásra épülő feladványt kell majd megoldani: az első feladvány megoldása vezet el a második feladványhoz, annak megoldása a harmadikhoz, és így tovább. A megfejtést mindig ékezetek nélkül kell majd beírni a böngésző címsorába a játék címe után, például bibliatarsulat.hu/jatek/elsomegoldas. Az így létrejövő új link beírásával lehet eljutni arra az oldalra, ahol a következő feladvány lesz. Ennek megoldását ismét a böngésző címsorába írva (például bibliatarsulat.hu/jatek/masodikmegoldas) érhető el az azt követő feladvány, és így tovább. A játékmenet részletes bemutatója megtekinthető a Bibliatársulat oldalán.

Az 5. feladvány megfejtését minden héten egy megadott keresztrejtvény meghatározott sorába kell beírni. A bibliaismereti verseny végső megfejtését a keresztrejtvény fősora tartalmazza majd. A játék végén mindössze ezt az ötbetűs szót (egy kevésbé ismert bibliai személy nevét) kell majd beküldeni az info@bibliatarsulat.hu címre 2018. május 6. (vasárnap) éjfélig.

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat és koncertjegyeket sorsolnak ki. A játék fődíja pedig egy-egy belépő lesz a Szélrózsa Ifjúsági Találkozóra, amelyeket egyéni versenyzők között sorsolnak ki mindkét kategóriában. Eredményt 2018. május 21-én, pünkösdhétfőn hirdetnek Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Forrás: bibliatarsulat.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.