Istentisztelet a MÜPA-ból

2010. december 21., kedd

A Református Énekek koncertsorozat októberben megjelent kilencedik lemezén az egyszólamú református énekeskönyvi énekek mellett kórusfeldolgozások is felcsendülnek.

„Koncertre, hangversenyre számítottam, és azt láttam, hogy az államtitkár zsoltárokat olvas, a közönség énekel, a roppant méretű kórus pedig imádkozik” – emlékezik vissza Kocsis Fülöp görög katolikus püspök a Művészetek Palotájában június 25-én tartott Református Énekek koncertre, amely a véleménye szerint már-már inkább istentiszteletté alakult ennek az interaktivitásnak köszönhetően.

A Kárpát-medence legkülönfélébb szegleteiből érkezett tizenkilenc kórus háromszázhetven főnyi énekese Arany János, Berkesi Sándor, Cseri Zsófia és Kocsis-Holper Zoltán karnagyok vezetésével, Virágh András Gábor orgonaművész és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes kíséretében már az otthonunkban is megszólalhat. A Periferic Records által kiadott Református Énekek koncertsorozat októberben megjelent, a júniusi hangverseny felvételét tartalmazó kilencedik lemezén az egyszólamú református énekeskönyvi énekek mellett egy-egy kórusfeldolgozás is felcsendül. A négy részt idén egy-egy igei mottó vezeti be, és az utánuk következő zsoltárok valamint a hozzájuk kapcsolódó dicséretek egymásutánisága a bibliai igék mondanivalóját megerősítő gondolati ívet ír le. 

A kiadvány DVD-n is megjelent, amelyen az esemény videofelvétele és számos kiegészítő anyag is látható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.