Ima-vasárnap Amerika-szerte a Mexikói-öbölért

2010. augusztus 20., péntek

altA Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) floridai ifjúsági konferenciája felszólította Amerika összes UCC-egyházát, hogy vasárnap imádkozzanak a Mexikói-öböl térségéért. Ismeretes, hogy ebben a térségben sok súlyos természeti katasztrófa történt, főként az olajszennyeződés jelent igen nagy veszélyt.

Éppen ezért a fiatalok augusztus 22-ét így nevezték el: a „Katasztrófa felismerésének napja”. Vasárnap délután az ifjúság a biscaynei öböl partján fekvő Crandon Parkban találkozik. Az istentiszteletre hívogatásban így fogalmaztak: „Jöjjetek a vízhez és imádkozzunk!” Még napszállta előtt sok tengerparti amerikai városban lesz hasonló istentisztelet, zenével, beszédekkel. „Itt az ideje a reflexiónak és az elkötelezettség vállalásának. Ezért hívunk mindenkit, legyen Isten teremtett világának felelős kísérője, stewardja” – jelentette ki Kent Siladi lelkész, a Florida Konferencia egyik vezetője. A tengerparti istentiszteletek liturgiáját szerte a hatalmas országban hasonlóan alakítják ki, az erre a célra kiadott speciális útmutató figyelembevételével. Az alkalom himnusza, közös éneke így kezdődik: Ó, kegyelmes Alkotónk… (ucc.org/news – 2010-08-20 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.