Formálódik az idei Csillagpont

2017. május 02., kedd

2017. július 25. és 29. között Debrecenben kerül sor a 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra. Az előkészületekről a helyszínen tartottak megbeszélést a szervezők.

A debreceni stábülést Szontágh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője nyitott meg rövid áhítatával.  A lelkipásztor Lukács evangéliuma 24. részének válogatott versei alapján beszélt az emmausi tanítványok történetérő. Mint mondta, a tanítványok hiába hallották Jézus tanításait, elkeseredtek, mikor az események nem várt fordulatot vettek. „A mi életünkben is ott kezdődik a valódi probléma, amikor elhisszük, hogy minden elromlott” – mutatott rá, majd hozzátette, hogy Jézus a tanítványokat sem feddte meg, hanem meghallgatta panaszukat, szelíden megmutatta magát, melynek hatására visszatértek Jeruzsálembe. „Ez a kegyelem: amit elképzeltek, nem valósult meg, ami megvalósult felfoghatatlan volt, Jézus mégis közösséget vállalt velük és megerősítette őket” – fogalmazott az irodavezető, aki azt is hangsúlyozta, hogy amikor Isten velünk van, az nem azt jelenti, hogy véget ért a munka, hanem, hogy folyamatosan megerősít.

Szontágh Szabolcs áhítatát követően azt is elmondta, a téma kidolgozásáért felelős munkacsoport a reformáció emlékévére való tekintettel magát a reformációt javasolta a találkozó idei központi gondolatának. A Csillagpont mottója ebben az évben „Re:formálj!”, a találkozó napjai alatt pedig a résztvevőknek abban szeretnének segítséget nyújtani, hogy megtalálhassák helyüket és feladatukat gyülekezeteikben.

A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó idén a Debreceni Agrártudományi Egyetemen kerül megrendezésre. A fiatalok számára tervezett komplexum rendkívül felszerelt, épületeinek köszönhetően ebben az évben több program kerülhet fedett helyszínre. A Kárpát-medence különböző pontjairól érkező önkénteseknek arra is lehetőségük volt, hogy eltervezzék, a területen hol szeretnék megvalósítani a Csillagpontra szánt programjaikat.

A szervezők emlékeztették rá a jelenlevőket, hogy május elején már lehet jelentkezni a Csillagpontra, a kedvezményes regisztrációs időszak a hónap közepéig tart.

Farkas Zsuzsanna, fotó: Szabó Zsolt

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.