Fisichella érsek: Az egyháznak a misszió a fő tevékenysége!

2010. július 07., szerda

altAz új pápai tanácsnak, amit az újra evangélizálás céljából hoztak létre, Rino Fisichella érsek az elnöke. A Corriere della Sera milánói napilapnak adott interjúban a missziót határozta meg az egyház fő tevékenységeként.

„Ha az egyház igazi célját, nevezetesen a megváltás hirdetését szem elől téveszti, a tucatnyi jópófa emberi társaság egyikévé teszi magát”, s így nem sok értelme van létének. A XVI. Benedek pápa által kifejezetten a nyugati országok és népek újra evangélizálása céljából létrehozott pápai tanács megalakításakor az egyházfő kijelentette: az legyen elsőrendű feladatuk, hogy hatékonyan lépjenek fel a közömbösséggel és az etikai relativizálással szemben. Az új vatikáni tisztségviselő, aki kinevezéséig a pápai lateráni egyetem rektora volt, kijelentette az interjúban: nem szeretné korunk kultúráját démonizálni, ördögtől valónak minősíteni. Sokkal inkább arra helyezi a hangsúlyt, milyen lehetőségeit és formáit lehetne megtalálni a mondern istenkeresésnek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a nyugati kultúrát mindeddig leginkább a keresztyénség befolyásolta. Meg kell keresni azt, ami ebből ma is érvényes és hatékony. (jesus.de – 2010-07-07 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.