Felhívás Angela Merkelhez klímaügyben, amit egyházi vezetők is aláírtak

2009. december 17., csütörtök

 

Egyházi vezetők, a kultúra és a tudomány vezető személyiségei is aláírták azt a felhívást, amiben a koppenhágai klímacsúcsra készülő Angela Merkel kancellárasszonytól kérik: vesse latba tekintélyét és befolyását a dán fővárosban, hogy sikerüljön fair, hatékony és jogilag is mindenki számára egyértelműen értelmezhető klímaegyezményt tető alá hozni.


alt(Berlin) - A felhívást a Handelsblatt hétfői száma közölte, s az aláírók nyilvánvalóvá tették: Németország vegyen részt az arányos és fair nemzetközi finanszírozásban, aminek célja a klímavédelem kialakítása, s ez ne menjen a fejlődő országok népességének, illetve a fejlesztési terveknek a rovására. A 68 aláíró között van a vesztfáliai protestáns prézesz, egyházi elöljáró, Alfred Buß, továbbá Jann Schmidt református egyházelnök is, és hangsúlyozzák a kancellárasszony történelmi felelősségét. Ha a koppenhágai klímacsúcs zátonyra futna, ez katasztrofális következményekkel járna az egész emberiségre nézve. Németországnak, mint a világ egyik legfejlettebb ipari hatalmának morális köztelessége a klíma egyezmény sikerre vitele, másrészt a gazdasági ésszerűség is ezt diktálja, mivel ennek révén a németek megőrzik hatalmas exportlehetőségeiket és munkahelyteremtő lehetőségekhez jutnak. (reformiert-info.de - 2009-12-15 - dr. békefy - www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.