Elhunyt Seres Géza lelkipásztor, volt esperes

2010. október 21., csütörtök

Életének 58. évében szerdán elhunyt Seres Géza, az Aradi Református Egyházmegye augusztusban nyugalomba vonult esperese.

altÉletének 58. évében szerdán elhunyt Seres Géza, az Aradi Református Egyházmegye augusztusban nyugalomba vonult esperese.

A kolozsvári protestáns teológián 1975-ben végzett lelkipásztor először Nagykárolyban, majd Érszentkirályon, Lecsméren és Lippán szolgált, 1990 óta volt az angyalkúti gyülekezet lelkipásztora. Az esperesi tisztséget tizenkét évig töltötte be.

Seres Gézától október 23-án 14 órai kezdettel vesznek végső búcsút az angyalkúti templomban.

Élete utolsó interjúja halála előtt nem sokkal, október 16-án jelent meg a Nyugati Jelen című lapban. A beszélgetésben Seres Géza tizenkét évi esperesi szolgálatának mérlegét vonja meg és a kommunista titkosszolgálattal való együttműködéséről is vall. Elmondása szerint ez az együttműködés 1975–1980 között tartott, beszervezése félrevezetéssel történt és miután ellenszegült, a továbbiakban már őt tartották állandó megfigyelés alatt. A lapnak nyilatkozva vállalta múltját és, mint elmondta, a történtek ellenére tiszta lelkiismerettel állt hívei elé.

Kapcsolódó írás:
Tiszta lelkiismerettel - Seres Géza leköszönő esperes vallomásai (Nyugati Jelen)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.