Egyházi üzenetek szokatlan helyeken

2009. november 13., péntek

Egyházi jövő stragéiát szorgalmaznak a német reformátusok, Thies Gundlach egyházfőtanácsos azt mondta, hogy az egyházaknak hatékonyan és ütősen kell jelen lenniük sokféle helyzetben.

 

(Emden) – Thies Gundlach egyházfőtanácsos a Németországi Evangéliumi-Református Egyház Zsinatán, amelyet november 12-13-án tartanak az észak-német városban, Emdenben, erőteljesen igényelte az egyház megújulási folyamatának részeként a jövőstratégiát. Az egyháznak sokféle alkalmi helyzetben hatékonyan és „ütősen” kell majd jelen lennie. Az innovatív egyházi munkának sokféle példáját sorolta fel előadásában. Ilyen például az, hogy az egyházaknak, gyülekezeteknek a legszokatlanabb helyeken meg kell jelenniük üzenetükkel, mivel az emberek nagyon is sokféle élethelyzetben élnek. Ezeket a helyzetek kell mobil módon megcéloznia az egyháznak. (reformiert-info.de – 2009-11-13 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.