Az Üzenet újkenyéri számából

2009. augusztus 27., csütörtök

- Én vagyok az élet kenyere című írásában Adorjáni Zoltán teológiai professzor az újkenyérre emlékezik.
- A Példamutató gyülekezetek sorozatban Ötvös József ezúttal a Beszterce megyei Somkereket mutatja be.

- Megmenteni vagy veszni hagyni címet viseli Nyeste László Csaba kozárvári lelkipásztor írása, amelyben a kackói református templom állapotáról, jövőjéről ír.
- Mit ér az unió? – teszi fel a kérdést Somogyi Botond abban a jegyzetében, amelyben a szlovákiai nyelvtörvénnyel kapcsolatos uniós hozzáállásról mondja el a véleményét.
- A Kálvin-sorozatban Szász Tibor András írása olvasható Szerethető Kálvin? címmel.
- Varró Sándor a Nagyszebeni Református templom Galériában megtartott tizedik kiállításról számol be.
- A hetedik oldalon folytatódik a 125 éve született Lőrinczi Ferencről, református oktatóról, egyházkerületi népiskolai tanfelügyelőről szóló megemlékezés.
- Beszámoló olvasható a lapban a Lyonban megtartott KEK nagygyűlésről, a Kárpát-medencei református iskolások és tanárok sepsiszentgyörgyi találkozójáról, valamint a Diakónia Alapítvány Sepsiszentgyörgyön felavatott Írisz Ház névre keresztelt központjáról, amelyben fogyatékkal élő fiatalokat foglalkoztatnak.

A lap gazdag anyagát egészíti ki a főszerkesztő Neveink a falinaptáron című jegyzete, amelyben az erdélyi református falinaptárunkon fellelhető anomáliákat kritizálja.

http://uzenet.reformatus.ro

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.