Az EVT főtitkára üdvözli az új vatikáni „fő ökumenikust”

2010. június 30., szerda

altAz  Egyházak Világtanácsának főtitkára, dr. Olav Fykse Tveit üdvözölte a Keresztyén Egység Pápai Tanácsának új elnökét, Kurt Koch püspököt.

Tveit főtitkár örömének adott hangot a püspök megválasztása alkalmából, s kifejezte azt a reményét, hogy eredményesen fognak majd együtt munkálkodni az egyház látható egységén. Az EVT főtitkára rámutatott: Koch püspök ismert nyitottságáról és mély ökumenikus elkötelezettségéről. A püspök könyve, melynek címe: „Hogy mindnyájan egyek legyenek – ökumenikus perspektívák” kitűnő összegzése a jelenkori ökumenikus párbeszédnek és kapcsolatoknak. Minden olyan tulajdonság megvan Koch püspökben, ami elődje, Kasper kardinális megkezdett szolgálatának töretlen folytatását ígéri – tette hozzá Tveit főtitkár. A korábbi bázeli svájci püspök 2002 óta tagja a Pápai Tanácsnak, elnöki munkáját a tanács élén július 1-jén kezdi meg a Vatikánban. (WCC.ch – 2010-06-30- dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.