Az EKD elnöke, Nikolaus Schneider kondoleál Lengyelországnak

2010. április 17., szombat

altA feltámadott Úr Jézus Krisztusba vetett hit ad vigasztalást ebben a tragédiában – írta az  EKD elnöke, Nikolaus Schneider protestáns lelkész, a Rajnai Protestáns Egyház prézesze a szmolenszki tragédia miatt gyászoló lengyel néphez küldött üzenetében.

Mély megdöbbenés és szomorúság kíséri a Német Protestáns Egyházban is az április 10-i légi katasztrófa tényét és áldozatait – írja kondoleáló levelében az egyházelnök, aki egyházunkban is jól ismert. A részvétlevelet az egyházelnök a Lengyel Evangéliumi Lutheránus Egyház püspökének, Jerzy Samiecnek, és a Lengyel Evangéliumi Református Egyház püspökének, Marek Izdebskinek küldte. „A szenvedésben és gyászukban osztozunk a katasztrófa áldozatainak családjaival, a Lengyel Evangéliumi Lutheránus Egyházzal, a Lengyel Evangéliumi Református Egyházzal, minden lengyel keresztyénnel, és az egész lengyel néppel.” Az egész lengyel népet megrázó tragédiában Schneider az EKD lelkészelnöke az 1Péter 1,3 versével kíván vigasztalódást: „Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által.” (epd.de – reformiert-info.de – 2010-04-17- dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.