A reformátusok gyülekezeti napon emlékeztek

2009. augusztus 17., hétfő

Földes - A közelgő államalapító Szent István ünnepére, és Kálvin János születésének 500. évfordulójára gyülekezeti napon emlékezett szombaton délután Földes református közössége.

Az ősi református templomban megtartott Istentiszteleten az ünnepi ige hirdetésében Kovács András lelkipásztor magyarságunk megmaradásának ünnepéről szólt, figyelmeztetve a jelenlévőket arra, hogy nemzetünk nagyon elkanyarodott a Szent Istváni elvektől és Kálvin tanításaitól. Kérte a híveket, hogy keresztyénként, reformátusként és magyarként álljanak helyt azokon a helyeken, ahová Isten kegyelme Őket állította.

A gyülekezeti nap második részében a lelkipásztor klasszikus magyar, osztrák és spanyol orgonaműveket szólaltatott meg a református templom orgonáján. A nap befejezéseként a gyülekezeti ház udvarán a sárospataki 8-kor Színház művészei verses, zenés- eleink korunkban is aktuális figyelmeztető üzeneteit hordozó- irodalmi műsorral köszöntötték a közelgő ünnepet.

Forrás:haon.hu

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.