A hatalmat gyakorlóknak is van felelőssége

2009. március 03., kedd

Megdöbbentő és lesújtó az egyre elhatalmasodó erőszakhullám. Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke ezt Hegyi Gyula szocialista Európa Parlamenti képviselő és Galba-Deák Ádám, a Demokratikus Hálózat elnöke levelére reagálva írta. A két politikus szerint a gyűlölet már nem ismer határokat, ezért arra szólították fel – több egyházi vezető mellett - Bölcskei Gusztávot, hogy ítélje el a gyűlöletet és segítsen „ennek a sokat szenvedett országnak”.

A püspök válaszában arra is felhívja a figyelmet, hogy az elszabadult erőszakhullám sorozatos mulasztások következménye, amelyben a politikának, és a hatalmat gyakorlóknak súlyos felelőssége van. Bölcskei Gusztáv azt írja: „arra a szolgálatra ösztönzik a magyarországi egyházakat, amit híveink gyülekezeteinkben, oktatási-, és szociális intézményeinkben hitükből következően folyamatosan végeznek. Szolgálatunk kapaszkodót, reménységet, közösséget nyújt az elfáradt, elcsüggedt embereknek. „

Hegyi Gyula európai parlamenti képviselő és Galba-Deák Ádám a Demokratikus Hálózat elnökének levele, valamint Bölcskei Gusztáv, az MRE Zsinata lelkészi elnökének válasza Háttér című rovatunkban olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.