Nikolaus Schneider a Károlin

2013. június 11., kedd, KRE

A Magyarországi Református Egyház vendégeként hazánkba látogat Dr. Nikolaus Schneider, az MRE aktív partneregyházának, a Rajnai Protestáns Egyház leköszönt lelkészi elnöke, és a Német Protestáns Egyház (EKD) tanácsának elnöke.

Az egyházi vezető június 11-én tartja nyilvános előadását a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán, melynek keretén belül díszdoktorrá avatják. Előadásának címe: „Állam és egyház: a kormányzók és kormányzottak felelőssége a Barmeni Hitvallás fényében”.

A Präses a Wuppertal/Bethel-i Egyházi Főiskola tiszteletbeli doktora (2011), a Buber-Rosenzweig érem (2012), az Észak-Rajna-Vesztfáliai Tartományi érdemrend (2009), valamint a Német Szakszervezeti Szövetség Hans-Böckler kitüntetésének (1998) birtokosa.

Lelkészként mindig is vallotta, hogy az emberek - mint Isten teremtményei - egyenlőségükből, istenképűségükből adódóan, elhivatottak a rászorulókkal és idegenekkel szembeni elkötelezettségre. Határozottan kiállt az állásuk megtartásáért küzdő munkások mellett, és a szociális kérdéseket azóta is szívén viseli – mint Isten emberszeretetének elidegeníthetetlen következményét.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a német nyelvű előadásra, melyen magyar nyelvű fordítást biztosítanak.

Előadás helyszíne: KRE HTK díszterme (1092 Budapest Ráday utca 28.)

Előadás időpontja: 2013. június 11. 10 órától

 

 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió