500 Hangú Biblia

2017. január 18., szerda

Elkészült az 500 hangú Biblia, mely a Kárpát-medencében élő különböző magyar dialektusban beszélő lelkes felolvasók három perces szövegeiből áll össze.

Több száz résztvevőnek köszönhetően elevenedik meg a Szentírás szövege a a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány szervezésében. A felolvasáshoz Szeged, Szatymaz, Nyíregyháza, Nagykanizsa, Csíksomlyó, Csíkszereda, Gyulafehérvár, Kolozsvár, Szabadka, Pozsony, Komárom településeikről csatlakoztak. 

„A szent szöveg ízes magyar nyelven szólal meg, bemutatván, hogy Magyarország határain kívül is még milyen szépen beszélik a magyar nyelvet. Ezért ez a gyűjtemény egyben egyedülálló dokumentációja is a 2016/2017-ben beszélt magyar nyelv sokszínűségének – fogalmazott felhívásában Benyik György, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója. – A mai hangzó médiában, a kulturális műsorokat leszámítva, ritkán tűnnek fel a bibliai szövegek, ezért ajánljuk fel ezt a gyűjteményt a közösségi médiumok számára, hogy az a szöveg, amely oly sok éven keresztül volt sokak lelki tápláléka, elérhető legyen a rádiók műsoraiban és az interneten is."

Isten igéje felekezettől függetlenül sokak lelki tápláléka, ezt bizonyítja a szegedi alapítvány korábbi kezdeményezése, az ötezer résztvevő által kézzel másolt Biblia, és ezt bizonyítja a most elkészült 500 hangú Biblia is. Az eredmény mindenki számára hozzáférhető a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány honlapján

Forrás: www.sznbk1988.hu

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.