Hangzó énekeskönyv

2020. március 24., kedd

Több mint száz református ének felvételét tette elérhetővé a Magyarországi Református Egyház. Az interneten hallgatható, valamint jó minőségben le is tölthető dallamokkal egyházunk az online istentiszteleteket támogatja.

„Több lelkipásztor keresett meg az utóbbi időben azzal, hogy kihívást jelent számára az online istentiszteletek zenei tartalmát biztosítani. Ebben szeretnénk segíteni mindenkinek A magyarországi református énekeskönyv dallamai című CD-k elérhetővé tételével” – mondta el Bódiss Tamás, az Országos Egyházzenei Iroda vezetője.

A Református Egyházzenészek Munkaközössége 2004-es, négy korongot tartalmazó kiadványával összesen 102 zsoltár és dicséret vált elérhetővé, jó minőségben letölthetővé. Többek között olyan klasszikusok, mint a Tebenned bíztunk eleitől fogva..., az Uram Isten siess..., vagy a Légy csendes szívvel és békével... kezdetű, illetve még számos további ének.

Az elérhető református énekek listáját keresse jobbra a kapcsolódó letöltések között!

Az albumok az egyház Soundcloud felületén találhatóak. Innen az egyes énekek külön-külön, de akár egész albumok is beágyazhatók további internetes felületekbe. Emellett mindegyik szám le is tölthető későbbi használatra. A már említett felvételek mellett meghallgathatják itt egyházunk zsinati tagjainak közreműködésével készített CD-t, de a Magyarországi Református Egyház a készülő új énekeskönyv hanganyagait is tervezi elérhetővé tenni, így a jövőben is érdemes lesz a Soundcloud-csatornát figyelni.

Szűcs Péter

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.