Segítség istentiszteletek közvetítéséhez

2020. március 13., péntek

Részletes háttéranyagot készített a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány (RKK) istentiszteletek online közvetítéséhez.

„Kérjük, hogy ahol 100 főt meghaladó istentiszteletre lehet számítani, akár többistentiszteletet is tartsanak vasárnap, hogy a létszám ne haladja meg az előírtat. (...) Számos gyülekezet online közvetíti istentiszteleteit. Kérjük, hogy tegyék közzé a közvetítéslinkjét, hogy akik kényszerűségből otthon maradnak, a közvetítés útján kapcsolódhassanakbe az istentiszteleti közösségbe.”  (Istentiszteleteket tartunk a veszélyhelyzet idején is)

Azoknak a gyülekezeteknek, akik még nem rendelkeznek internetes közvetítéssel, de szeretnének ilyet, az RKK háttéranyagát ajánljuk. A letölthető dokumentum egyszerűen és közérthetően elmagyarázza, hogy az internetes közvetítéshez milyen technikai eszközökre van szükség, illetve röviden végig is vezeti az olvasót a beállítási folyamaton.

Az online közvetítéshez mindössze egy kamerás mobiltelefonra, internetkapcsolatra (wi-fi, vagy mobilinternet) és Facebook oldalra van szükség, amely lehet magán, vagy gyülekezeti is. 

A részletes útmutató jobbra, a kapcsolódó letöltések között található, az alapítvány munkatársait kérdés esetén az rkk@reformatus.hu e-mail címen érhetik el.

Online streammel több magyarországi gyülekezet rendelkezik, ezeket oldalunkon folyamatosan bővülő listában gyűjtjük.

Online református istentiszteletek

A járvány miatt nem jutott el református istentiszteletre? Válasszon gyülekezeteink internetes közvetítései közül. A listát folyamatosan frissítjük. Közvetítése nem szerepel a listában? Küldje el a kommunikacio@reformatus.hu e-mail címre. Köszönjük!

reformatus.hu, fotó: Sereg Krisztián 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.