Megújult a szenvedélybetegek átmeneti otthona Dömösön

2020. március 02., hétfő

Ünnepélyes keretek között, családias hangulatban vágták át a nemzeti színű szalagot a Magyar Kékkereszt Egyesület szenvedélybetegeket segítő dömösi átmeneti otthona előtt. A február 29-én megtartott projektzáró rendezvényen Némethné Balogh Katalin, az egyesület elnöke, a Református Iszákosmentő Misszió vezetője adott hálát Istennek a befejezett munkálatokért, de köszöntőt mondott Magyarné Balogh Erzsébet, a Református Missziói Központ vezetője, valamint Balog Zoltán lelkipásztor, miniszterelnöki biztos is.

„Hálát adhatunk Istennek azért, hogy a lelki építkezés mindennapjai között az épületünk is bővülhetett, megújulhatott, hogy segítse gyógyító munkánkat" – mondta Némethné Balogh Katalin, miután felolvasta a 127. zsoltár első versét, valamint Sámuel második könyvének 22. fejezetéből a 30. verset.

A Szenvedélybetegek Átmeneti Otthonának Korszerűsítése Dömösön elnevezésű projektre 96 333 673 forintot nyertek el az Európai Unió Fejlesztési Alapjából. A közel két évig tartó építkezés eredményeként új gépkocsibejárót, akadálymentesített parkolót és járdát alakítottak ki a másfél hektáros területen, ahol egy tűzivíz-tározót is építettek. A korábbi SZOT-üdülő egy háromemeletes épületrésszel gazdagodott, ami nemcsak a recepciónak és tágas előcsarnoknak ad helyet, de magában foglalja az új, három szintet átfogó, hordágyszállító felvonót, valamint egy új belső lépcsőt is.

Balog Zoltán köszöntőjében kiemelte, hogy a projekt valójában nem két évvel ezelőtt, hanem inkább kétezer évvel ezelőtt kezdődött, amikor a názáreti tanító azt mondta: „Kelj fel, és járj!" „Mi mind mellékszereplők vagyunk abban a történetben, amiben a főszereplő Jézus Krisztus gyógyító ereje, és a gyógyulásra vágyó ember" – fogalmazott a lelkipásztor.

Hegedűs Bence, fotó: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.