Félezer gyermek karácsonyi kívánságát válthatjuk valóra az MRSZ új akciójával

2019. november 14., csütörtök

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) idén új programmal bővíti adventi gyűjtőakcióit. A Szeretetdoboz elnevezésű tartós élelmiszer gyűjtés, valamint a Nyilas Misi Pakk címet viselő, cipősdobozokba csomagolt játék- és édesség gyűjtés mellett egy sokkal személyesebb ötlet is útjára indult: ötszáz rászoruló gyermek konkrét karácsonyi kívánságát válthatjuk valóra.

A kisgyermekeknek hatalmas örömöt okoz, amikor a karácsonyfa alatt megpillanthatják a régóta áhított ajándékot. Erre minden gyermek egyformán vágyik, sajnos azonban a mélyszegénységben élő családok nem engedhetik meg maguknak, hogy teljesítsék ezeket a kívánságokat, így az örömöt csalódottság váltja fel.

Ezeken a családokon szeretne segíteni az MRSZ Alapítvány. Ötszáz nehéz anyagi körülmények között élő kisgyermeket kértek meg, hogy írják le, minek örülnének legjobban idén karácsonykor. Sakk-készlet, focilabda, pulóver és parfüm is megtalálható a listában. Nekünk ezek talán apróságoknak tűnnek, nekik azonban elérhetetlen dolgok. Ezért az Alapítvány létrehozott egy online felületet, amelyen mi magunk választhatjuk ki, hogy melyik kívánságot szeretnénk teljesíteni, így az adományozó is biztos lehet abban, hogy valóban azzal tud segíteni, amire a választott gyermek a leginkább vágyik.

A gyűjtés december 6-ig tart. Az ajándékokat az MRSZ budapesti és debreceni irodájába kell eljuttatni személyesen vagy postai úton. Az adományokat az alapítvány munkatársai átadják a szülőknek, hogy az ajándékozás családi körben okozzon örömet.

A kívánságlista a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon érhető el. Itt megtalálható az ajándékok értéke is, így ha valakinek nem áll módjában megvásárolni azt, árának felajánlásával is csatlakozhat a programhoz, az MRSZ munkatársai az összegyűlt összegből megvásárolják a hiányzó dolgokat.

Az MRSZ aktuális akcióiról és az adományozás további formáiról a jobbadni.hu oldalán tájékozódhatunk.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.