Református tanúságtétel kritikus időkben

2018. április 14., szombat, Budapest

Milyen kihívásokkal néznek szembe a közel-keleti reformátusok? Milyen szolgálatot végez a menekültek között a Magyarországi Református Egyház? Milyen választ adott a Görög Református Egyház az elmúlt évek menekültáradatára? Mindez kiderül a Zsinati Missziói Iroda április 14-i, szombati missziói konferenciáján.

A találkozó különlegessége, hogy nem csupán elképzelni és elemezni próbáljuk a közel-keleti reformátusok helyzetét, hanem a régió hiteles vezetői is közöttünk lesznek: Najla Kassab, a Szíriai és Libanoni Nemzeti Református Zsinat lelkésznője, a Református Egyházak Világközösségének elnöke, valamint Dimitrios Boukis református lelkész, a Görög Református Egyház főtitkára.

Program:

9.00 Regisztráció
10.00 Köszöntés, nyitó igeolvasás és imádság
10:15 Krisztus követei a Közel-Keleten: református egyházak missziói szolgálata Libanonban és Szíriában
Előadó: Najla Kassab, a Szíriai és Libanoni Nemzeti Református Zsinat lelkésznője, a Református Egyházak Világközösségének elnöke
11:30 Szünet
12:00 Üldözöttekből befogadók: a Görög Református Egyház missziója a menekültek között
Előadó: Dimitrios Boukis református lelkész, a Görög Református Egyház főtitkára
13:00 Ebéd
14:00 A Magyarországi Református Egyház (MRE) menekültintegrációs szolgálatának bemutatása
Előadó: Kanizsai-Nagy Dóra, az MRE Szeretetszolgálati irodájának menekültintegrációs referense
15:00 Reményt adunk! - Útibeszámoló az MRE delegációjának 2017 decemberi szíriai szolidaritási látogatásáról
16:00 Záró áhítat

A részvétel a konferencián ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezési lapot 2018. április 6-ig kell eljuttatni a misszioi.iroda@reformatus.hu e-mail címre.

Bejárat a Zsinati Hivatalba a Szabó József utcai kapun. Parkolási lehetőség a környező utcákban. A szervezők büféebédet biztosítanak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.