Dunamelléki csendeshetek

2018. január 15., hétfő

Lelkészek, valamint lelkészek és házastársuk számára szerveznek csendesheteket Dunamelléken. Végh Tamás nyugalmazott lelkész és társai Cseri Kálmán negyedszázados szolgálatát kívánják ezzel folytatni.

„Mindnyájunknak szükségünk van évente egy olyan hétre, amely hitünkben, szolgálatunkban épülést jelent a tanulmányi hetek áldásain túl" – írja a reformatus.hu-hoz eljuttatott felhívásában Végh Tamás nyugalmazott református lelkész, a dunamelléki lelkészi csendeshetek szervezője. Éppen ezért, a Cseri Kálmán (1939-2017) lelkipásztor által 25 éven át vezetett csendeshetek folytatásaként, tavaly is megtartották Emmausban és Tahiban dunamelléki lelkészek, illetve a lelkészek és házastársuk számára szervezett alkalmakat. 

„Mindkét héten átéltük, hogy Urunk felüdített, megújított bennünket, és egymás hite által épülhettünk – számol be a tavalyi tapasztalatokról levelében Végh Tamás. – Örömünk volt, hogy több fiatal lelkészházaspár is bekapcsolódott a hetekbe. A közös alkalmakon kívül jó volt látni, ahogyan a fiatalok szabadidőben is folytatták a tanakodást személyes és szolgálati életük legégetőbb kérdéseiről."

2018-ban is szeretnék mindkét hetet megtartani: Emmausban április 30-tól május 4-ig, Tahiban június 18-tól 22-ig. A délelőtti szolgálatokat Marco van Weenen, a tolnai egyházmegye missziói munkatársa végzi. Emmausi sorozatának témája a lelkészi szolgálat apostoli mintája (ApCsel 20, 17–35), Tahiban pedig Pál apostol missziói terve a gyülekezetnek (Ef 4,1–16). A hetek alapkérdée: az egyházépítés közben hogyan építhetjük jobban Isten országát?

A Dunamelléki Református Egyházkerület heteire jelentkezni lehet a Kárpát-medence bármely gyülekezetéből, azok a magyarországi lelkészek számára kreditpontosak. Jelentkezni a ph@raday28.hu e-mail címen lehet. Részvételi díj: Emmaus 22.000.-Ft/fő – Tahi 20.000.-Ft/fő. A nehezebb anyagi körülmények között élő lelkészek jelezzék anyagi támogatás iránti kérelmüket a dunamelléki egyházkerületnek.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.