Őrség köszöni a segítséget

2017. október 20., péntek

Tizenötmillió forint gyűlt össze a református egyház által az őrségi viharkárok enyhítésére meghirdetett országos adománygyűjtésen.

Augusztus 10-én súlyos viharkárok érték Nyugat-Dunántúlt, legsúlyosabban az Őrségi Egyházmegyét. Számtalan ház, középület, templom megrongálódott. Egyházunk a Dunántúli Református Egyházkerülettel közösen közadakozást szervezett a károk enyhítésére és a helyreállítások költségeire.

Szeptember 25-ig 14.985.510 forint adomány érkezett a megadott számlaszámra. Steinbach József püspök a Dunántúli Református Egyházkerület és az Őrségi Református Egyházmegye nevében is köszönetét fejezte ki a támogatóknak, „hogy szívükben hordozzák a károkat szenvedett gyülekezeteket és ilyen komoly összegű adománnyal siettek segítségükre".

Az összegyűjtött adományokat az Őrségi Református Egyházmegye juttatja el a szükséges helyekre. Az összeg felhasználásáról levélben fognak beszámolni az adományozóknak.

Krisztussal az őrségi viharban
Emberemlékezet óta nem látott szélvihar tombolt az Őrségi Református Egyházmegye területén augusztus 10-én este. A vihar az épített és a természeti környezetben is óriási károkat okozott. A legsúlyosabb helyzet az Őrségben alakult ki, két kis településen, Bajánsenyén és Kercaszomoron, ahol napokig az áramszolgáltatás is szünetelt. Azonban a vihar nemcsak pusztított, hanem igazi közösségeket is épített a térségben.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.