Ökumenikus konferencia Veszprémben

2017. szeptember 23., szombat, Veszprém

A megújulás mintái a keresztény egyházakban címmel rendeznek szeptember 23-án (szombaton) Veszprémben, a Kálvin János parki református templomban egész napos konferenciát.

Az előadások a megújulás témakörét járják körbe számos oldalról megvilágítva, új perspektívába helyezve azt.

Dr. Szűcs Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem emeritusa óegyházi teológiai örökségünket a mai párbeszéd egy lehetséges közös forrásaként mutatja be. Dr. Varga Gyöngyi az Evangélikus Hittudományi Egyetem képviselőjeként az evangéliumot helyezi új perspektívába, míg Dr. Csernai Balázs a Győri Hittudományi Főiskoláról Jézus imájáról beszél a közönségnek. Délután különböző témájú műhelyeken vehetnek részt az érdeklődők.

A konferencia fővédnökei: Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, Steinbach József MEÖT elnök, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Szemerei János a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke, Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa. 

A jelentkezők részvételi szándékukat szeptember 15-ig az utak.konferencia@gmail.com email címen,
szükség esetén a +36 30-377-9033 telefonszámon adhatják le.

Jelentkezni az alábbi regisztrációs link segítségével lehet.

A konferencia programja és pontos helyszíne az oldal jobb oldalán, a Kapcsolódó letöltések menüpontban érhető el.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.