Szenior képzést indít a DRHE

2016. június 08., szerda

Ötven év fölöttieknek szóló képzési programot indít a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) szeptembertől, hogy a korosztály frissítse, bővítse ismereteit, és megőrizze szellemi aktivitását – jelentette be az egyetem rektora június 7-én Debrecenben.

Bölcskei Gusztáv elmondta: az országban már több felsőoktatási intézmény indított szenior képzését. A DRHE az első egyházi intézmény, amely csatlakozott ehhez. A képzés feltétele a betöltött 50. életév, illetve a középfokú végzettség. A felsőfokú végzettséget nem nyújtó képzés időtartama négy félév. A képzés ingyenes, annak teljesítését félévente tanúsítvány, a 4. félév végén pedig díszoklevél igazolja.

Az idei első félévben előadást tart majd mások mellett Papp Lajos szívsebész, Bölcskei Gusztáv és Czibere Károly szociális és felzárkóztatásért felelős államtitkár.

MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.