Egyházi jövőkép: A párbeszéd folytatódik

2015. december 03., csütörtök

Az Elnökség kezdeményezésére december 2-án találkozott az Elnökségi Tanács az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) korábbi tagjaival. Az előző ciklusban az EJB által indított, az egyház több szintjén megvalósuló párbeszéd lehetséges folytatásának kérdéséről egyeztettek a találkozón.

Az EJB közel hároméves munkája során az Érintés füzet útjára indításával párbeszédre hívta egyházunk gyülekezeteit és az országos ágazatok vezetőit. A Missziói Bizottsággal közösen műhelycsoportokat kezdeményezett az Érintés füzet kérdéseire beküldött válaszok alapján kirajzolódott főbb témák mentén. A 2014 novemberi cikluszáró zsinati ülésre az EJB benyújtott előterjesztését a következő Zsinat napirendjére ajánlotta részletes vitára és döntéshozatalra, melyet a Zsinat elfogadott. Ezen az ülésen megszüntették a bizottságot, miután az a megbízásában foglaltakat teljesítette.

Ezen határozat alapján hívta most találkozásra az új Zsinat Elnökségi Tanácsa a bizottság volt tagjait. Az EJB által megkezdett folyamat folytatása iránti igény egyházkerületi szinten is megfogalmazódott. A tiszántúli egyházkerület az idén októberben tartott közgyűlésén is az egyházi jövőkép munkálásának folytatására kérte a Zsinatot.

Az Elnökség felkérte az EJB egykori tagjait korábbi munkájuk folytatására, akik szívesen vállalták a szolgálatot. A beszélgetés egyben a feladatok újrafogalmazására is lehetőséget adott. Az egyházvezetés és az EJB közötti párbeszéd ezzel nem ért véget, a két testület a következő év tavaszán ismét találkozik a kiemelt fontosságú témák közös és részletes megvitatása érdekében.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.