Újra találkoznak a három egyház püspökei

2015. november 03., kedd

November 4-én egyházunk Zsinati Székházában találkoznak a magyarországi evangélikus, katolikus és református egyház vezetői.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa tagjai, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei évek óta rendszeresen konzultálnak a három egyházat érintő kérdésekről, egyeztetnek ökumenikus projektekről és közös társadalmi üzeneteikről.

A mostani találkozó témái között szerepel egy tervezett ökumenikus bibliafordítás kérdése, az egyházi iskolákban zajló más felekezetű hittanoktatás tankönyvellátása, valamint köznevelési, szociális, egészségügyi és teremtésvédelmi kérdések. Várhatóan egyeztetnek az új egyházügyi törvény tervezett szövegéről, a közmédia vallási műsorairól és az ökumenikus ifjúsági projektekről is.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.