Megjelent a Református énekek XIV.

2015. szeptember 22., kedd

Elkészült a református énekkincset népszerűsítő CD-sorozat legújabb része. Hamarosan elérhető lesz a DVD-változat is.

Június 27-én tizennegyedszer adtak koncerteta Művészetek Palotájában a Református Zenei Fesztivál keretében. A hangversenyen közreműködött Arany János, Berkesi Sándor, Márkus Zoltán és Török Ágnes karnagy, valamint Tóka Ágoston orgonaművész. Az egyesített, 370 fős kórus a református énekeskönyv válogatott zsoltárai és dicséretei mellet Gárdonyi Zoltán zsoltárfeldolgozását és Maróti György kórusművét.

Az idei Református énekek hangversenyen együtt énekelt a debreceni Kántus, a pasaréti Palló Imre Énekkar, a Psalterium Hungaricum kórus, az oroszlányi evangélikus kórus, a Canticum Novum kamarakórus, a Pécsi Református Kollégium vegyeskara, a szegedi egyesített református kórus, a belső-józsefvárosi, a tornyospálcai, a komáromi és a zalaegerszegi református kórus, az újbátyúi-bátyúi kórus Kárpátaljáról, a hertelendyfalvai református énekkar Délvidékről, a nagyvárad-réti Sztárai Mihály Énekkar, a Szatmári Református Gimnázium gyermekkórusa, a Székelyudvarhelyi Református Líceum kórusa, a felvidéki Cantate Domino kórus, valamint a Béres Ferenc Országos Énekverseny győzteseinek kórusa.

A Református énekek koncertsorozat célja a református énekkincs népszerűsítése, azok zenei anyaga CD-n és DVD-n is megjelenik. A most megjelent lemez, csakúgy, mint a sorozat korábbi darabjai, megrendelhető a kiadó honlapján. A koncertfelvétel hamarosan DVD-n is elérhető lesz.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.