Élő víz a vizek városában

2019. október 30., címkék: rádiós istentisztelet, kossuth rádió, tata, reformáció

A tatai református templomban az úrasztala és a szószék mellett van egy kő. Ez a kő emlékezteti a gyülekezetet a múltjára és arra, hogyan lehet – és kell is – időnként újrakezdeni, ha úgy tetszik, megreformálni a gyülekezeti életet és személyes életünket. Ezt a gondolatot pedig október 31-én, a Kossuth Rádió által közvetített istentiszteleten is szeretnék elmondani az embereknek.

A vizek Csillagpontja

2012. július 22., címkék: tata, videó, képriport, csillagpont, ifi

Eső, koncertek vagy rég nem látott arcok? Te mire emlékszel a tavalyi Csillagpontról? Képekkel és videókkal igyekszünk felidézni az öt nap legemlékezetesebb eseményeit és a találkozó különleges hangulatát.

Lesz egyszer közös Kárpát-medencei zsinat?

2011. július 27., címkék: május 22., csillagpont, generális konvent, tata, csűry istván, reformátusok lapja, Generális Konvent, királyhágómelléki egyházkerület, huszár pál, szlovákiai reformátusok (szrke), fazekas lászló

Vajon miként fogadta a 2009. május 22-én létrejött Magyar Református Egyházat az egyes országok többségi társadalma? Hogyan tovább, mi az egység következő lépése? Ezekre és még sok más kérdésre kereste a választ a Csillagpont a Krisztus a jövő! Együtt követjük őt? című kerekasztal-beszélgetése.

Ez volt a 2011-es Csillagpont

2011. július 27., címkék: tata, 2011, csillagpont

Áhítatok, előadások az érintés fontosságáról, kiscsoportos foglalkozások, rengeteg kerekasztal-beszélgetés, koncertek, előadások, na és megannyi találkozás, imádság és eső - ez mind volt az idei Csillagpont. Az ötödször megrendezett református ifjúsági találkozó honlapján folyamatosan számoltunk be rövid híradásokkal, képekkel és videókkal az eseményekről. Most megpróbáljuk összefoglalni, mi történt abban az öt napban Tatán.

A Csillagpont adománya a görög protestánsoknak

2011. július 26., címkék: csillagpont, görög prtotestáns egyház, tata, 2011

A Magyarországi Református Egyház kétévente megrendezett ifjúsági találkozójának, a Csillagpontnak záró istentiszteleti perselypénzét, mintegy 1200 eurót a nehéz helyzetbe került Görög Református Egyház megsegítésére ajánlották fel.

Vége a Csillagpontnak

2011. július 21., címkék: 2011, tata, csillagpont

Esős istentisztelettel fejeződött be szombat délben az idei Csillagpont. A mindennapos esőzések ellenére is több mint háromezer fiatal református látogatott el idén Tatára. Az eseményekről szövegben, képben és filmeken is tudósítottunk a Csillagpont hivatalos honlapján.

Papp Kornél:Célba vették a történelmi egyházak iskolarendszerét- korlátozzák a vallásilag elkötelezett iskolák jogait

2009. augusztus 31., címkék: huszár pál, Háttér, tata, papp kornél, tanévnyitó, nyelvtörvény, református oktatás, bölcskei gusztáv

Súlyosan sérti az egyházi oktatás autonómiáját a tavaly megváltoztatott középiskolai felvételi eljárás rendje

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.