Szeretettel kibélelt otthon

2012. október 21., címkék: szeretetszolgálat, albert schweitzer, diakónia, idősgondozás, felújítás

Megújult a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon Hermina úti telephelye. Az elmúlt hónapok kényelmetlenségei után az ellátásra szoruló idősek újra birtokba vehették a harmadik emeletet is. Az intézmény munkatársai és lakói október 19-én adtak hálát Istennek a felújításért.

Szakmai nap a diakóniai szolgálatot fenntartó és tervező gyülekezetek számára

2011. február 01., címkék: megbeszélés, albert schweitzer

Február 9-én Baktalórántházán a szervezők konzultációs lehetőséget is biztosítanak az érdeklődőknek.

Emléktábla avatás Albert Schweitzer emlékére

2010. július 27., címkék: évforduló, Háttér, albert schweitzer

Szakmai körökben méltatlanul kevés szó hangzott el az elmúlt időszakban dr. Albert Schweitzer életéről, munkásságáról. Az orvos-teológus születésének 135. évfordulója alkalmából dr. Hernádi Mária bőrgyógyász főorvos kezdeményezésére, Tóka Szabolcs, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatójával közös szervezésben tavasszal emléktáblát avattak Székesfehérváron. A nemes hagyomány folytatásaként a Nobel-békedíjas orvos tiszteletére a főorvosnő balatonaligai rendelőjének falán újabb emléktábla avatásra került sor.

Film Albert Schweitzerről

2009. december 30., címkék: Nagyvilág, albert schweitzer


  Szenteste délutánjától a nyugat-európai mozikban látható az a film, amelyik Albert Schweitzer életéről és szolgálatáról készült „Élet Afrikáért” címmel

Film Albert Schweitzerről

2009. december 28., címkék: Nagyvilág, albert schweitzer


  Szenteste délutánjától a mozikban látható az a film, amelyik Albert Schweitzer életéről és szolgálatáról készült „Élet Afrikáért” címmel.  

Európai egyházak és börtönlelkészek a fogvatartottak emberi méltóságáért - Jövőbemutató tervek a bécsi kongresszuson

2009. szeptember 28., címkék: Háttér, bécs, börtönmisszió, konferencia, albert schweitzer

A bécsi Protestáns Akadémia, továbbá az IPCA (a Börtönlelkészek Világtársulata) és az Osztrák Igazságügyi Minisztérium közös szervezésében szeptember 21-25. között nemzetközi börtönlelkész kongresszust tartottak Bécsben, az Albert Schweitzer Hausban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.